Museumtip!

Op 14 oktober jl. mocht ik aanwezig zijn bij de opening van de tentoonstelling “Verhalen op de Friese klok” in Museum Heerenveen. Zijn de meeste exposities over klokken technisch van aard (een echte klokkenliefhebber is immers vooral geïnteresseerd in het uurwerk), déze is anders van opzet. Het museum heeft er namelijk voor gekozen om de wijzerplaten centraal te stellen. Deze zijn vaak prachtig beschilderd en vertellen een heel eigen verhaal, over de eigenaar van de klok bijvoorbeeld: zijn beroep of zijn politieke voorkeur. Maar liefst 60 Friese klokken zijn opgenomen in de tentoonstelling, veelal uit particulier bezit en nog niet eerder tentoongesteld. Ze zijn gerangschikt op vier thema’s: geschiedenis, economie en arbeid, mythes en religie en een bijzonder mechaniek en vertellen daarmee een bijzonder verhaal van 150 jaar Friese geschiedenis.

Ga vooral zelf eens kijken: het is de moeite waard om eens een andere blik op de tijd te werpen! https://www.heerenveenmuseum.nl/verhalen-op-de-friese-klok/1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.