Bommen Berend in Opsterlân

De maanden november en december staan bij SA! in het teken van de Moanne fan it Erfskip. In dat kader mag ik op 2 december een lezing verzorgen in De Wier in Ureterp. De lezing gaat over Bommen Berend (Christoph Bernard von Galen), die in de jaren 1672-1674 met zijn Münsterse troepen diverse aanvallen uitvoerde op Noord-Nederland. Ook in Fryslan deed hij diverse pogingen om gebied te veroveren. Meer informatie over de lezing, maar ook over de andere activiteiten tijdens de Moanne fan it Erfskip, is te vinden via de bijgevoegde link: https://www.sa24.nl/nieuws/cultuur/25525/programma-sa-moanne-fan-it-erfskip

De lezing is te bekijken/beluisteren via: https://online.pentapark.nl/erfskip2022/bommenberend/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.