Lezing

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190910-dsc_4642-kopie.jpg

Ben je op zoek naar het vullen van een avond voor je vereniging, club of organisatie? Denk eens aan een lezing over een historisch onderwerp! Een lezing klinkt misschien saai, maar ik garandeer je een boeiende avond met mooie verhalen en passend beeld- en geluidsmateriaal.

Voorbeelden van lezingen:

“De Nederlandse Vlag in Nagasaki.” Waarom wappert de Nederlandse vlag in de Japanse stad Nagasaki tijdens het jaarlijkse Kunchi-festival? Om antwoord te krijgen op deze vraag nemen we een duik in de geschiedenis van de Japans-Nederlandse betrekkingen. Duur: 60 minuten. Kosten €60,-.

“Het laatste oorlogsjaar. Stapsgewijs naar de vrede.” Dit jaar mogen we 75 jaar vrijheid vieren. Aan het verkrijgen van die vrede ging in 1945 echter nog heel wat vooraf. We volgen de diverse gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog met de nadruk op de situatie in Azië. Duur: 75 minuten. Kosten €75,-.

“Multatuli-jaar: Nederlands-Indië 1830-1945.” In 2020 is het 200 jaar geleden dat Eduard Douwes Dekker werd geboren. Onder het pseudoniem Multatuli schreef hij, gebaseerd op eigen ervaringen, in 1860 Max Havelaar, of de koffij-veilingen der Nederlandse Handel-maatschappij. Het boek is een aanklacht tegen het koloniale bewind in Nederlands-Indië. Met het boek en familie-ervaringen als leidraad schets ik een beeld van de geschiedenis van Nederlands-Indië. Duur: 75 minuten. Kosten €75,-

“Berlijn, een verdeelde stad?”. Berlijn speelde tussen 1945 en 1990 een belangrijke rol in de Koude Oorlog. Zowel Oost als West weigerden hun invloed in deze stad op te geven. Dit had niet alleen politieke gevolgen, maar liet ook op economisch en maatschappelijk gebied sporen na. Sporen die tot op de dag van vandaag voelbaar zijn. Duur: 75 minuten. Kosten €75,-

De prijzen zijn exclusief reiskosten.

Zit er niets voor je bij? In overleg is veel mogelijk. Als je dat minimaal drie weken van te voren doet, heb ik voldoende tijd om iets samen te stellen naar jouw wens.

Ook tijdsduur is in overleg. Wil je me boeken voor een uurtje of avondvullend? Daar komen we altijd uit. Bij een avondvullend programma zorg ik ook voor een interactief onderdeel. Dat kan een kwis zijn of een andere spelvorm.