Over mij

Na mijn studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik als eerstegraads-docent gaan werken in het voortgezet onderwijs: 28 jaren lang een prachtige combinatie van mijn twee grote passies lesgeven en het verleden. In 2022 heb ik het voortgezet onderwijs echter vaarwel gezegd om me geheel aan Geschiedenisburo, door mij opgericht in 2019, te kunnen wijden.

Met Geschiedenisburo werk ik vanuit dezelfde passies. Of het nu voor een uurtje is of voor een cursus van tien avonden, ik breng op enthousiaste wijze een duidelijk, goed gefundeerd verhaal. Vanuit een brede historische belangstelling stel ik veel vragen. Ook ben ik niet bang om creatief en out-of-the-box te denken. Deze eigenschappen zijn van grote waarde bij het samenstellen van mijn verschillende soorten presentaties.

Mijn onderwijservaring stelt mij in staat om mensen verder te brengen. Leren, motiveren en enthousiasmeren staan daarbij centraal, maar wel altijd met aandacht voor de behoeften van de persoon/personen tegenover mij.